Boklansering: «Finnmark. Nesten Norge» av Susanne Hætta

Grensen 1, 9800 Vadsø
Arrangeres av:  Vadsø museum-Ruija kvenmuseum

Hva er Finnmark?
I Susanne Hættas bok «Finnmark. Nesten Norge» får du de personlige fortellingene til ni personer av alle kjønn mellom 15 og 83 år, ingen lik den andre, likevel umiskjennelig finnmarkinger på hvert sitt vis.

Bakgrunnen deres er kvensk, samisk, russisk, finsk, afghansk og norsk. Tilsett en dose stahet, opprør og humor i blandinga, og disse finnmarkingene representerer et helt særegent folk, fordi et rike så langt nord og øst for den vanlige norskheten knapt kan sammenlignes med resten av landet. Her har mangfold vært normen i tusen år.
Finnmark har mange paradokser og ligger tilsynelatende i periferien, samtidig som området plutselig er helt sentralt i verden, som nabo til Russland og Finland.

Finnmarkingene har selv ordet i denne lavmælte boka, og forteller om gleden ved å høste av naturen, mekke på traktorer, skape kunst, identitetsspørsmål, ta det samiske språket tilbake, være trygg i små bygdesamfunn, men også om vanskene med å stå frem som trans, om flukt, fornorskning, fylkessammenslåing og å føle seg fanget på et lite sted der alle kjenner alle.

Trygg Jakola i Vadsø Historielag leder samtalen med forfatter Susanne Hætta, som også viser fotografier fra boka og det store finnmarksprosjektet som boka er en del av.

Etterpå kan man kjøpe signerte bøker direkte fra forfatteren.
Kaffe og vafler fås også kjøpt i museumsbutikken.
Gratis inngang. Velkommen!

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.