«Det absolutt beste med Vadsø er menneskene som bor her»

"Det absolutt beste med Vadsø er menneskene som bor her"

Vadsø, en perle i Nord-Norge som ligger vakkert til ved Varangerfjorden, har en rik historie og kulturell arv. For å få et bredt perspektiv på hva Vadsø betyr for sine innbyggere, har vi intervjuet en rekke mennesker i forskjellige aldre med et forhold til denne sjarmerende byen. Hver person har sine unike opplevelser og synspunkter, og sammen gir de oss et innblikk i Vadsø sett gjennom forskjellige generasjoner. Her har vi pratet med Aleksandra Wold, som flyttet til Vadsø som 16-åring for å gå på skole. Vi har fått vite hvordan hverdagen hennes ser ut, og hva hun syns er det absolutt beste med Vadsø.

Om Aleksandra

Aleksandra Wold flyttet som 16åring fra Vardø – byen hun er født og oppvokst i, til Vadsø for å gå idrettsfag ved Vadsø vidregående skole. Valget av skole og by var lett. Vadsø vgs kunne tilby idrettsfag med toppidrett håndball, en linje Aleksandra virkelig kunne tenke seg å gå. I tillegg er Vadsø nært hjembyen hennes, og hun hadde allerede spilt på VTF sitt j2005-lag en sesong. Hun visste altså litt av hva hun kunne forvente før hun flyttet hit. Aleksandra er nå 18 år, og er straks ferdig med det andre skoleåret sitt i byen.

Hverdagen i Vadsø

Hverdagen i Vadsø går for det meste i skole og treninger. Som spiller på VTFs juniorlag kan hun fortelle at det går mye tid til trening, både i klubb og på egenhånd. Når hun ikke trener eller jobber med skole henger hun gjerne med venner, eller tar seg en kjøretur til Vardø for å besøke familien. Er muligheten der tar hun seg også gjerne en tur på fjellet, enten til fots eller på scooter om vinteren.

Det beste med Vadsø

Aleksandra er helt sikker på hva hun syns er det beste med Vadsø: «Det absolutt beste med Vadsø er menneskene som bor her». Hun forklarer at når hun først flyttet hit var hun ganske nervøs for hvordan lokalsamfunnet ville ta henne imot. Når hun kom til Vadsø ble hun derfor positivt overrasket. Hun ble godt tatt imot både på skolen og på hennes nye håndballag, og fikk seg fort en stor omgangskrets og gode venner. «Noen ganger glemmer jeg at jeg bare har bodd her i to år», forteller Aleksandra. Hun forklarer at hun føler at hun har vært en del av vennekretsen og lokalbefolkningen så og si hele livet. Generelt vil hun beskrive Vadsøs befolkning som trivelig, imøtekommende og inkluderende.

Tips til deg som vurderer å flytte til Vadsø

Om du vurderer å flytte til Vadsø har Aleksandra et klar råd til deg: «Kom hit, ikke vurder noe annet!». Ut i fra sine egne erfaringer vil hun altså anbefale alle som vurderer det å komme til Vadsø. Hun legger også til at du absolutt bør prøve ut noen av fritidstilbudene Vadsø har å by på. For eksempel ved å melde seg inn i en av byens fritidsklubber. Der vil du kunne få deg mange nye bekjentskap, samtidig som du fyller hverdagen med noe interessant, morsomt eller spennende.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.