«Det skjer så mye spennende i byen»

Bilde Artikkel

Vadsø, en perle i Nord-Norge som ligger vakkert til ved Varangerfjorden, har en rik historie og kulturell arv. For å få et bredt perspektiv på hva Vadsø betyr for sine innbyggere, har vi intervjuet en rekke mennesker i forskjellige aldre med et forhold til denne sjarmerende byen. Hver person har sine unike opplevelser og synspunkter, og sammen gir de oss et innblikk i Vadsø sett gjennom forskjellige generasjoner. Her har vi pratet med Veronicha Angell Bergli. Vi har fått vite hvordan hverdagen hennes ser ut, og hva hun syns er det absolutt beste med Vadsø.

Om Veronicha

Veronicha Angell Bergli er opprinnelig fra østlandet, men ble i 2012 introdusert til Vadsø gjennom jobben hennes som bibliotekar. Verken hun eller samboeren hennes har familiære bånd i byen, men forelsket seg fort i stedet og menneskene som bor her. Siden 2012 har hun jobbet på Finnmark fylkesbibliotek, og de siste fire årene har pendlet til en jobb i Oslo. Til tross for at Veronicha har alle muligheter for å flytte fra Vadsø, har hun valgt å søke seg tilbake til byen.

Hverdagen i Vadsø

Veronicha forteller at hverdagen i Vadsø er veldig enkel på et vis, noe som er en av grunnene til at hun ikke har klart å flytte herfra. Dette ved at hun blant annet sparer så enormt mye tid da hun finner alt hun trenger på et lite område. Alt fra serverings-steder og butikker, til et rikt tilbud av ulike kulturelle hendelser hun liker å delta på. En annen ting som bidrar til en fin hverdag i Vadsø er hvor varme menneskene som bor her er, og at det er så hyggelig når kjente fjes tar tiden til å slå av en prat.

Det beste med Vadsø

Veronicha mener at det beste med Vadsø er en kombinasjon av de fantastiske folkene som bor her og alt det spennende som skjer i byen. Et godt eksempel på denne varmen fra menneskene viste seg når Veronicha kom hjem fra sykehuset etter fødselen av hennes sønn, da det dukket opp flere omtenksomme vadsøværinger som ville gjøre livet som småbarnsmor litt enklere. Lokale kom med ulike gaver, som besto av blant annet fiskegryter og reinkjøtt. Dette traff et spesielt sted i hjerte hennes.

Tips til deg som vurderer å flytte til Vadsø

Hvis du vurderer å flytte til Vadsø så har Veronicha et råd til deg: «Go for it, absolutt!», du kommer ikke til å angre. Folk er veldig inkluderende her og så lenge man deltar på det Vadsø har å tilby av arenaer der man møter folk, samtidig som man tørr å by på seg selv, så tenker hun at det er veldig lett å bli kjent med folk her. Man burde også være åpen for å bli kjent med forskjellige typer folk. En annen positiv side med Vadsø er at bokostnadene er mye lavere enn mange andre steder og at det eneste som kan koste litt er å komme seg hit. Veronicha legger til at de fleste som har vært på besøk hos henne I Vadsø har veldig fort blitt bergtatt av den fine plassen.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.