Fant Drømmejobben i Vadsø

Fra Oslo tilbake til Vadsø

For å få et bredt perspektiv på hva Vadsø betyr for sine innbyggere, har vi intervjuet en rekke mennesker. Folk med et forhold til denne byen. Hver person har sine unike opplevelser og synspunkter. Sammen gir de oss et innblikk i Vadsø sett gjennom forskjellige generasjoner. Denne uka har vi tatt en prat med Anette Dørmænen.

Anette Dørmænen (27 år) hadde sine første leveår i Vadsø. Men er vokst opp i Vestre Jakobselv. For de som er kjent i området sier dette seg selv. Men Vestre Jakobselv er altså en liten bygd 15 minutter fra Vadsø som har en sterk tilknytning til byen. Etter mange år i Oslo har hun flyttet hjem til Vadsø der hun fant drømmejobben. Hun jobber som bedriftsrådgiver hos Hermetikken Kulturnæringshage. Når hun ikke er på jobb er hun veldig glad i både trening og gaming.

Hvorfor valgte du å flytte tilbake til Vadsø?

«De siste åtte årene har jeg bodd i Oslo, og har trivdes veldig godt der. På de årene har jeg fått en skikkelig fin vennekrets, bygget opp et solid nettverk, og det var egentlig ganske uaktuelt for meg å flytte derfra med det første. Jeg er rett og slett veldig glad i Oslo. Likevel kjente jeg gradvis på mer og mer lengsel etter Finnmarkslufta, nordnorsk natur og ikke minst familien min.

Fant drømmejobben

Da jeg kom hjem på sommerferie etter endt utdanning, ramlet jeg baklengs inn i en skikkelig fin vennekrets her oppe også, og jeg følte at jeg «oppdaget Vadsø på nytt». Jeg fant den store kjærligheten, og da drømmejobben var i boks, hadde jeg for alvor flyttet hjem. Jeg har ikke angret et sekund!» – Anette

Hverdagen i Vadsø beskriver Anette som det beste fra to verdener «det er alltid noe som skjer, samtidig som man har tid og rom til å puste.» Dette er ikke Anette alene om å mene, akkurat det er noe vi har hørt mange si etter at vi begynte arbeidet med denne websiden Vadsoby.com. Det at man kan ha en aktiv livsstil og gjøre mye samtidig som det er kort vei til både by liv og natur er noe som gir de lokale ekstra tid i hverdagen.

Men hva er det beste med Vadsø?

Som nevnt tidligere jobber Anette hos Hermetikken kulturnæringshage, så da er det kanskje ikke noen overraskelse at hun trekker frem kunst og kulturtilbud som noe av det beste med byen. Men det er mange ting som er fint med å bo i Vadsø. «Jeg har elsket kunst og kultur hele livet. Vadsø er en fantastisk fin kulturby, stappfull av kreative sjeler og engasjement. Det er musikk, teater, billedkunst, performance, film – bare for å neve noe. Det er alltid noe å finne på, og noe nytt å oppleve!» – Anette

Kulturlivet i Vadsø er noe mange setter pris på, men det er flere ting som gjør at folk trives i byen «I tillegg er naturen rett utenfor døra, og man kan oppleve en hel verden der ute – uten å måtte gå i kø eller betale i dyre dommer for det. Det er også et mangfold her som jeg mener det er utrolig viktig å ivareta; vi har mennesker fra hele verden her i det lille samfunnet vårt, og dette er jo en uendelig kilde til variasjon, lærdom og vennskap.» – Anette

Et lite lokalsamfunn, men ikke for lite

Alle steder har noe unikt å by på. Men hva er det egentlig som er så unikt med Vadsø? Hva er det folk setter pris på med denne byen? Er det noe spesifikt som alle er enige om, eller er det kanskje flere ting? Dette er Anette sitt svar «Det er noe unikt ved Vadsø som jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. Jeg tror kanskje det har å gjøre med at Vadsø på sett og vis befinner seg i en krysning mellom to verdener. På den ene siden er vi et lite samfunn, noe som gjør at jeg føler meg trygg og kjent. Venner er aldri langt unna, og en skal ikke se bort ifra at naboen stiller opp når du trenger noe. Fordi vi er et lite samfunn, tror jeg det skaper en følelse av at man må ta vare på hverandre.»

Men det er ikke et så lite samfunn «På den andre siden, er Vadsø også stort nok til at jeg stadig vekk møter på nye mennesker som kommer med spennende historier og erfaringer. Byen er også stor nok til at man KAN oppleve å gå på butikken uten å møte noen man kjenner – selv om det er sjelden, hehe.» – Anette

Bør man flytte til Vadsø?

Til slutt spurte vi Anette om hva hun ville sagt, dersom hun hadde en venn som vurderte å flytte til Vadsø. Svaret var klart og tydelig «GJØR DET!!!!! Jeg har blitt kjent med mange flotte, kule mennesker som har flyttet hit fra et helt annet sted. Hos flere av dem var tanken egentlig å bare bli her en liten stund, men så ble de så forelsket i stedet at de valgte å bli!»

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.