Gallerikiosken- Vadsø Kunstforening

Gallerikiosken er Vadsø kunstforenings galleri for profesjonell kunst lokalisert i Vadsø. Vi viser kunstutstillinger, har en liten kunst- og kunsthåndverksbutikk og arrangerer workshops.
Gallerikiosken 1

Kom innom:

Rådhusgata 6, 9800 Vadsø
Vi har åpent når vi har utstilling i galleriet. Vi har 4 -6 utstillinger i året. Om du har behov for å handle utenom åpningstid, kontakt en i styret i foreningen.

Vadsø Kunstforening jobber for å vise og formidle profesjonell kunst i vårt lokalsamfunn. Vi vil i samarbeid med lokale og regionale samarbeidspartnere involvere mennesker gjennom kunst, dialog og skapende aktivitet.

Vi tror at menneskers skaperkraft kan være med å snu en negativ samfunnsutvikling og kan gi mennesker tro på sin egen historie, identitet og framtid i en liten by i nordøst.

Vi har siden 2013 jobbet spesielt om og med nordområdene og identitet som tema. I 2013-2015 gjennomførte de det 3-årige prosjektet ARCTIC BEING, som viste fotografier av livet i Arktis på store veggbilder i byen deres. Vi har også hatt samarbeid med Russland ”Patchwork polyphony” i 2015 og samarbeid med Finland ”Kven Connection” 2016-2018.

I 2019 mottok vi 200 000 i støtte fra Kulturrådet, ROM FOR KUNST og 150 000 fra Samfunnsløftet, Sparebank1 Nord-Norge. Denne støtten skal bidra til å etablere en møteplass for mennesker gjennom kunst og aktivitet i Vadsø sentrum. Vi har pr. 8.01.2020 etablert et galleri i gamle Narvesen- kiosken i Rådhusgaten 6 som vil presentere et variert innhold. Vi har et galleri for profesjonell kunst, et prosjektrom, et salgsgalleri og et sideprogram hvor vi ønsker å invitere mange ulike målgrupper til galleriet. Vadsø kunstforening er Finnmarks første kunstforening, stiftet 4.februar 1966. Foreningen er tilsluttet et nasjonalt nettverk av kunstforeninger i Norske Kunstforeninger og det regionale nettverket SE KUNST.

Kunstforeningen i Vadsø er byens eneste visningssted og sørger for mange barns første møte med profesjonell kunst. Vadsø kunstforening har hatt et langt og givende samarbeid med Varangerfestivalen om festivalkunstner/ festivalprosjekt. Under Varangerfestivalen viser kunstforeningen kunst i uterom og bysentrum, noe som har vært et populært innslag. Under disse dagene får folk som vanligvis ikke oppsøker galleriet møte kunst i sine omgivelser og byens uterom.

Vi samarbeider med Gjesteatelieret i Vadsø som driftes og eies av Troms og Finnmark Fylkeskommune om å samordne kunstnere som kan komme for å både ha utstilling, holde workshop eller DKS opplegg. Vi er heldige som har et gjesteatelier i byen som sørger for stadig besøk av kunstnere i byen deres Gjesteatelieret gjør at kunstnere får oppholde seg i området over lengere tid. Ofte blir de interessert i menneskene, stedet og problemstillinger som de utforsker og de søker om å stille ut på et senere tidspunkt.

Andre Bedrifter i Vadsø

Andre Lag Og Organisasjoner

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.