«Har man lyst og engasjement, kan man få til utrolig mye bra i Vadsø»

Design Uten Navn

Vadsø, en perle i Nord-Norge som ligger vakkert til ved Varangerfjorden, har en rik historie og kulturell arv. For å få et bredt perspektiv på hva Vadsø betyr for sine innbyggere, har vi intervjuet en rekke mennesker i forskjellige aldre med et forhold til denne sjarmerende byen. Hver person har sine unike opplevelser og synspunkter, sammen gir de oss et innblikk i Vadsø sett gjennom forskjellige generasjoner. Vi har nå tatt en prat med André Kvernhaug, for å høre litt om hva han tenker om byen.

 

Om André

André Kvernhaug (46) er festivalsjef for Varangerfestivalen. På fritiden liker han blant annet musikk og gitar, samt å spille tennis. Han flyttet hit i 2006, og bor her nå med sine tre barn og hans samboer. André valgte å bosette seg i Vadsø grunnet gode oppvekstvilkår for barn og veldig bra kulturmiljø. Han får blant annet deltatt og opplevd noe av det han liker best i livet; store kulturopplevelser som blir gode minner.

Hverdagen i Vadsø

André jobber mye med Varangerfestivalen og klubbprogrammet hele året på Kooperativet. Men Vadsø er kompakt og derfor får han også spilt litt tennis, vært med ungene på deres aktiviteter og ellers er han med på mye av det sosiale som skjer i vennegjengen. Han liker veldig godt at vi er litt Kardemomme-by. Vadsø er på sitt beste når vi tar vare på hverandre og dyrker det gode med å være en liten plass.

Det beste med Vadsø

Vi spurte André hva han syns er det beste med Vadsø, her er svarene vi fikk:

«Har man lyst og engasjement, kan man få til utrolig mye bra i Vadsø. Det er lett å bli synlig, og det er mange her i Vadsø som ønsker å skape et godt liv for seg selv og for fellesskapet. Vadsø er en by for produsenter, ikke konsumenter. Og så elsker jeg ordentlig vinter, med snø.»

Han fortsetter deretter med:

«He-he. Skal ikke felle noen dom over Vadsø, men jeg liker veldig godt når vi som by stiller på dugnad og tar vare på hverandre. Byen kan sløve sakte framover, før den plutselig overrasker og våkner til liv med en ny festival, et nytt idrettslag, et mikrobryggeri, nytt fritidstilbud, eller noe annet vi ikke så komme. Vi tror vi har oversikt over byen, men plutselig kommer det noen tilbake eller inn, som starter noe nytt.»

Tips og råd om Vadsø

André har et tydelig svar på hva han ville svart, dersom en venn vurderer å flytte til Vadsø:

«Sjekk ut mulighetene i frivilligheten. Der er Vadsø helt rå! På vårt beste klarer vi å skape store opplevelser for veldig mange, selv om vi er en liten plass.»

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.