Hundekjøring i Vadsø

Hundekjøring i Vadsø

Vadsø ligger nært urørt natur og stiller seg derfor som det perfekte stedet for hundekjøring.

Hvorfor i Vadsø?

Vadsø er en liten by som ligger nært naturen dette gjør det litt lettere og litt billigere for deg å få tilgang til den urørte naturen. Du trenger ikke en guide for å finne veien, det klarer du helt selv. Dette avhenger litt av hvor du ønsker å kjøre hund, men som regel er det en kort spasertur eller noen minutter i bil til startpunktet.

Det åpne landskapet

Det åpne landskapet, som vi ikke kan få snakket nok om spiller også en stor rolle. Her er det nesten helt flatt og lite vegetasjon. Egentlig ganske likt Svalbard, for de som har vært der. Dette bidrar til å gjøre naturen tilgjengelig for de aller fleste av oss. Du trenger ikke være topptrent eller lokalkjent for å nyte naturen. Det er også en helt unik opplevelse når du befinner deg midt på vidda og alt du ser er en strak strekning med snø og himmel så langt øye rekker.

Stor sannsynlighet for at kjøreturen blir opplyst av nordlyset

I Vadsø er klimaet, mørketiden og nordlyset nære bekjente. De lange kalde vintrene betyr en lang sesong for hundekjøring og mørketiden gir gode muligheter for å kjøre hund under Nordlyset. Da Vadsø ligger nært fjorden er det heller ikke like kaldt her som på innlandet.

Når er det sesong for hundekjøring?

En vanlig sesong starter som regel i midten av november og slutter i midten av mars, men vi har opplevd turer både i april og mai enkelte år.

Første gang?

Ingen fare! I Vadsø møter du lokale guider som har mange års erfaring. De har god kjennskap til både terrenget og hundene så her kan du være sikker på at du er i trygge hender. Prøv deg som hundekjører selv, det er ikke så vanskelig som man skulle tro. Eller pakk deg inn i den varme sleden som passasjer.

Her kan du booke hundekjøring

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.