Nordlyset i Vadsø

3

Nordlyset i Vadsø er virkelig en opplevelse, men hvorfor akkurat i Vadsø? Ja, du kan oppleve nordlyset andre steder i verden, men det er noe helt unikt med Vadsø.

Hvorfor oppleve Nordlyset i Vadsø?

Det er flere grunner til å planlegge reisen til Vadsø hvis du ønsker å se nordlyset. Nærheten til naturen, det åpne landskapet og mangelen på lysforurensing er noen av grunnene. La oss starte med lysforurensing, et kjent problem for de som ønsker å oppleve nordlyset. I de større byene må du kanskje kjøre ut av byen med guider på jakt etter fenomenet, men ikke i Vadsø. Vadsø ligger nemlig så nært naturen at du kun trenger å gå en liten spasertur fra sentrum for å slippe de lysforurensing fra byen.

Det åpne landskapet

Det åpne landskapet har også sine fordeler. Finnmark er flatt, og spesielt flatt i området rundt Vadsø og ut mot Vardø. I området rundt Vadsø har du utsikt over den brede fjorden, lange strekninger med urørt natur og himmel. Det høres kanskje dumt ut, du kan jo se himmelen uansett hvor du er i verden. Men tar du en tur til Vadsø så kommer du til å skjønne akkurat hva dette betyr. Bare en kort spasertur oppfor Vadsø så ser du den langstrakte vidda og himmel så langt øyet rekker i alle retninger. Perfekt for å oppdage Nordlyset.

Det flate terrenget gjør det også lettere for deg som ikke er lokalkjent å ferdes i den urørte naturen. Du trenger ikke en guide for å finne veien, det klarer du fint selv. Du trenger heller ikke å gå langt, være topptrent eller i din beste form. Her er naturen lett tilgjengelig for de fleste.

Mørketiden

De lange mørke dagene som fører med mørketiden gjør sannsynligheten stor for å se nordlyset. De lange, kalde vintrene gir også flere dager med klart vær og utsikt over en fantastisk stjernehimmel.

Nordlys-opplevelser

Ønsker du å ta med deg en guide for å oppleve nordlyset kan du selvfølgelig det. De viser deg de beste områdene og forteller deg alt du ønsker å vite om nordlyset, mørketiden, naturen og klimaet i Vadsø. Aurora Labs er en bedrift som som ikke bare hjelper deg å se nordlyset, de hjelper deg også å høre det! Ja tenk det du kan faktisk høre nordlyset.

Med Sailing the Good life kan du oppdage nordlyset fra fjorden. Seil ut i mørket under en stjerneklar himmel, en opplevelse i seg selv med eller uten nordlys. Varanger Safari tar deg med midt på vidda med 360 grader utsikt til Nordlyset.

I Vadsø kan du altså oppleve nordlyset alene eller med guider. Velger du en opplevelse med guide vil du garantert få en unik opplevelse selv med eller uten nordlys.

Her kan du booke Nordlys-guiding

 

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.