Sauna i Vadsø

Sauna i Vadsø

Viste du at Vadsø er den byen i Norge som har flest saunaer per innbygger? Det sier litt om hvor sterkt Sauna kulturen står i den lille byen på toppen av Norge.

Hva er det med Vadsøværinger og Sauna?

Det hele startet for drøyt 150 år siden da de finske eller kvenske innvandrerne kom til Vadsø med sin kultur og tradisjoner. Siden da har Sauna-kulturen stått sterkt i Vadsø. Så sterkt at byen tidligere var kjent som Norges Badstuhovedstad.

Fellesbad med Sauna og stamp var lenge en tradisjon og er fortsatt det for mange. Det var riktignok mer vanlig før folk flest fikk sin egen sauna hjemme. Men i nyere tid har flere tatt initiativ til å i vareta denne tradisjonen. Idag er det både private grupper og grupper åpne for alle som samles for felles sauna og bad. En av de mer kjente her er «Ytrebyen Sauna Kompani».

Hopp uti Varangerfjorden!

Ønsker du en ekstra forfriskende opplevelse er det fult mulig å bade i Varangerfjorden. Det er flere saunaer til leie nært fjorden og det finnes til og med de «bærbare» variantene som du kan få helt inntil strandkanten om du ønsker det.

Her kan du booke Sauna

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.