Snøscootersafari i Vadsø

2

Det åpne landskapet rundt Vadsø er helt ideelt for å leke seg i snøen på Snøscooter. Her kan du dra ut på en liten svipptur eller på langtur over fjellet til det eneste du ser er åpen himmel og milevis med snø på alle kanter.

Er snøscooter for alle?

Det er helt sikkert noen som foretrekker å sitte foran peisen med en kopp kakao, men har du lyst kan du dra på scootertur. Det er mange forskjellige turmuligheter. De lokale guidene hjelper deg å velge den turen som passer best for deg. Du kan dra på en liten 2-3-timerstur med hele familien, eller en lengre tur på vidda for deg som virkelig har lyst til å kjenne naturen tett på kroppen. De lokale guidene i Vadsø er lommekjent i området og sørger for at du kommer deg trygt frem. Har du lyst til å kjøre selv er dette fullt mulig, så fremt du har et EU-godkjent førekort.

Vær, vind og terreng

Vadsø ligger innenfor polarsirkelen. Dvs. vi har ordentlig mørketid. Det betyr at vi ikke ser sola i det hele tatt fra rundt 20 november til 20 januar. Dette i kombinasjon med det åpne landskapet og lite lysforurensning gjør at det er stor sannsynlighet for at du kan se nordlyset når du kjører over vidda på scooter. Da Vadsø ligger nært fjorden blir det ikke like kaldt som på innlandet, men det betyr ikke at det er varmt så husk å kle deg godt. De lange vintrene gir oss gode muligheter for scooterturer. En vanlig sesong varer fra midten av november til midten av mars.

Gjør som de lokale

Hvis du har lyst til å oppleve Vadsø som en lokal er snøscooter et must. I Vadsø er snøscooter et helt naturlig syn hele vinteren. For de fleste lokale er dette et fremkomstmiddel, for noen er det lek og cross. Det er de som driver med dette på profesjonelt nivå som idrettsutøver. Og scooter blir brukt i arbeidslivet i forbindelse med reindrift og guiding. Lyst til å bli en av de lokale for en dag?

Her kan du booke snøscootersafari

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.