Troms og Finnmark fylkeskommune, fylkeshuset i Vadsø

Design Uten Navn

Troms og Finnmark fylkeskommune (TFFK) har ansvar for viktige samfunnsoppgaver i den største og nordligste regionen i Norge.

Med en utstrekning på om lag 75.000 kvadratkilometer utgjør Troms og Finnmark 23 prosent av landets totale areal. I øst grenser vi til Sverige, Finland og Russland, i sør til Nordland fylke, mens i vest og nord grenser den 15.475 kilometer lange kystlinjen vår til Norskehavet og Barentshavet.

TFFK har ansvar for infrastruktur, samferdsel og kollektivtransport. Fylkeskommunen gir også andre viktige velferdstjenester som videregående opplæring i skole og bedrifter, tannhelsetjenester, kulturtilbud og næringsutvikling for befolkningen, som teller om lag 243.000 personer (2020). Den 1. januar 2020 ble Troms og Finnmark fylkeskommune til som følge av regionreformen, 1. januar 2024 deles fylket opp og vil gå tilbake til Finnmark fylkeskommune og Troms fylkeskommune. I Vadsø sitter sentraladministrasjonen for Finnmark. Velkommen til Fylkeshuset i Vadsø!

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.