Utstillingsåpning: Tuulessa – I vinden – In the wind

Grensen 1, 9800 Vadsø
Arrangeres av:  Vadsø museum-Ruija kvenmuseum

Velkommen til åpning av vandreutstillinga Tuulessa på Vadsø museum-Ruija kvenmuseum, med leder for utstillingsarbeidet Tuulessa, Kristin Nicolaysen, Nicolaysen Film AS, og prosjektleder for IMMKven, professor Trine Kvidal-Røvik, UiT Norges arktiske universitet.
Gratis inngang!

Tervetulemaa! Tervetuloa! Velkommen!

Stadig flere omfavner og tar i bruk kvensk språk og kultur. Det er synlig i teater, kunst, media, matkultur, musikk og litteratur. Utstillinga Tuulessa viser kvensk kulturarv i dag, i familier, på museum og innenfor kulturnæringer.

Utstillinga tar utgangspunkt i forskningsprosjektet Intangiblization, Materializations and Mobilities of Kven Heritage: Contemporary Articulations in Fields of Family, Museums, and Culture Industry forkortet til IMMKven. Prosjektet er utviklet av UiT Norges arktiske universitet, Vadsø museum-Ruija kvenmuseum og Nicolaysen Film.

IMMKven undersøker hvordan kvensk kulturarv er synlig i dag – i familier, på museum og innenfor kulturnæringer, med særlig fokus på stedene Nordreisa, Vadsø og Skallelv. Forskerne har undersøkt hvordan den kvenske kulturen er synlig i dag – på familiefronten, i kulturnæringene og på museum. Utstillinga vil stå på Vadsø museum-Ruija kvenmuseum ut året.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.