Vadsø Fotklinikk AS

Jeg behandler alt relatert til føttene. Fotterapi, fotbehandling , smerter i fot/kne/hofte, inngrodde neger, vorte, torner, hard hud etc.
Autorisert fotterapeut (2012) med fordypning I diabetes. (Usn)
Kommer:
VI FLYTTER 1.august til Bergstien 2 i nyoppussede lokaler rullestolinngang og egen parkering !
Fra høsten får du tilpasset såler , sko og skoveiledning og helt ny lysbehandling mot neglesopp!

Hva gjør fotterapeuten ?

Nedgrodde og inngrodde negler: Gjennomfører neglekorrigering hos pasienter med negleproblemer. Dette som et alternativ til kirurgi.

Ortonyxi: Bøylebehandling eller korrigering med podofix og lignende metoder for å rette opp neglen.

Sår/ulcus under negl: Fotterapeuter gjennomfører neglerekonstruksjon, som er en omfattende prosess med tett oppfølging. Her samarbeider fotterapeuten også med annet helsepersonell i forhold til sår-problematikk ved behov.

Liktorner: Fjernes. Fotterapeuten beskjærer fortykket hard hud og eventuelt avlaster området, eller det tilpasses ortoser i silikon eller såler for å flytte trykkbelastningen.

Hyperkeratose: Fotterapeuten beskjærer også her, og ser på fot, trykk og feilbelastninger for å finne årsaken til problematikken.

Sopp i hud og negl: Fotterapeuten sliper ned fortykket negl og hud, gir råd, veiledning og behandler dette, eventuelt i samarbeide med lege. Hos Vadsø Fotklinikk får du lysbehandling mot neglesopp som alternativ til tablettkur. Helt uten bivirkninger

Hudsprekker på foten: Fotterapeuten bruker behandlingsmetoder som fissur-fres eller skalpell samt ulike produkter.

Fotvorter: Fotterapeuten har ulike behandlingsmetoder, det kan være zapper, frysing eller verrutopbehandling som kan brukes av fotterapeut og lege.

Psoriasis/eksem: Fotterapeuten behandler, gir råd og veiledning. Samarbeider med lege/hudlege ved behov.

Revmatisme: Fotterapeuten har også her en svært viktig jobb inn mot denne pasientgruppen. Mange får deformiteter i foten, noe som igjen fører til hard hud. Avlastning og tradisjonell fotterapi-behandling blir en av de viktigste oppgavene i forhold til denne gruppen.

Kreft: Etter cellegift er det flere som får kroniske smertetilstander eller nummenhet i føttene, da endene på nervetrådene kan bli skadet under cellegift-behandling. I tillegg er det en del som får negleforandringer, og her er fotterapeuten sentral i forebygging og behandling av negle-problematikk.

Diabetes: Fotterapeuter med diabetes kompetanse (videreutdanning fra USN) har en helt spesiell rolle i forhold til denne pasientgruppen da sykdommen ofte over tid går ut over sirkulasjonen særlig i føttene. Her blir det tverrfaglige samarbeidet svært viktig, og denne pasientgruppen er regelmessig til kontroll og behandling hos fotterapeuter, som har unik kompetanse på avlastningsmetoder på sår for å forebygge amputasjoner. Metodene er nå omtalt som anbefalt behandling i de nye nasjonale retningslinjene for diabetes.

Fotterapeuten på Vadsø fotklinikk har den ekstra kompetansen på denne gruppen pasienter.

Opplever du diffuse smerter når du går eller står, eller kjenner på ubehag i bena og fotens muskler, sener, eller knokler og ledd, så har vi kunnskap til å kunne hjelpe deg.

Du vil få individuelt tilpasset såle ved behov og skoråd og skoveiledning.

I tillegg foretar vi selvfølgelig ordinært stell av hud og negler, og som kunde er du da trygg på at selv om du kanskje ikke har de største plagene med føttene, så har du like fullt de samme rettighetene som om du var en pasient. Utover dette kan du også være sikker på at føttene dine blir tatt godt vare på av autorisert helsepersonell med unik kompetanse og erfaring, helsefaglig så vell som estetisk.

Velkommen !

Andre Bedrifter i Vadsø

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.