«Vadsø er den fineste byen»

Vadsø Er Den Fineste Byen

Vadsø, en perle i Nord-Norge som ligger vakkert til ved Varangerfjorden, har en rik historie og kulturell arv. For å få et bredt perspektiv på hva Vadsø betyr for sine innbyggere, har vi intervjuet en rekke mennesker i forskjellige aldre med et forhold til denne sjarmerende byen. Hver person har sine unike opplevelser og synspunkter, og sammen gir de oss et innblikk i Vadsø sett gjennom forskjellige generasjoner. Her kan du lese mer om John Bernhard Korbi, også kjent som Lille, sitt forhold til Vadsø.

Om Lille

Lille ble født i Vadsø, og med unntak av ett år i militæret, og tre år hvor han studerte i Tromsø, har han bodd i Vadsø hele livet sitt. Han er nå pensjonert, men er tidligere lærer. Han valgte å flytte hjem igjen da han fikk tilbud om jobb i Vadsø. Hjemme i Vadsø spilte han og flere av kameratene hans på herrelaget i håndball for Vadsø Turnforening, som på den tiden spilte mot lag fra hele landet. Lille har nå bodd i Vadsø i til sammen 66 år, men har likevel aldri blitt lei. «Det er ikke så rart, Vadsø er den fineste byen!» forteller Lille, og han trives godt med masse kjentfolk, gode kamerater, fin natur og et godt idretts- og kulturtilbud.

Hverdagen i Vadsø

Etter at Lille ble pensjonist har han opparbeidet seg en fast daglig rutine. Dagen starter med en tur på Hildonen bakeri og konditori hvor han møter flere kamerater. Deretter drar han hjem og gjør litt småarbeid i huset. Om det er idrettsarrangementer, som håndballkamper i Vadsøhallen, passer han på å få med seg dette. Eller så liker han å gå på tur, være med barnebarnet sitt, gå tur i fjæra, lese og løse kryssord.

Det beste med Vadsø

Det er flere ting som gjør at Vadsø i Lille sine øyne er bedre enn alle andre steder. Størrelsen på byen er perfekt, Vadsø er et lite sted og man kan fint komme seg rundt i byen til fots. Man kjenner de fleste, og om man ikke kjenner så mange, er vadsøværinger som regel lett å bli kjent med. Vadsø sin natur er også til å skryte av. Med både Varangerfjorden og fjell som det er fint å gå tur i, er det mange flotte naturopplevelser å finne i Vadsø. I tillegg har Vadsø mange gode idretts – og kulturopplevelser. Noen mener det er lite som skjer i Vadsø, men det er Lille helt uenig i. «Det er mer enn nok å gjøre her, så lenge man blir med og deltar på det som er». Det er mye musikk og konserter, et veldig bra historielag og masse andre kulturtilbud.

Tips og råd om Vadsø

Lille har ett råd til de som vurderer å flytte til Vadsø; flytt hit! Om du bestemmer deg for å følge rådet hans, har han flere tips til deg som nylig har flyttet hit. Bli kjent med Vadsøværinger, de kan vise deg det beste Vadsø har å tilby, og hvordan du best skal finne deg til rette. Benytt deg også av alle kulturtilbudene vi har her i Vadsø, og utforsk Vadsøs fine natur. Gå på turer i fjellet og dra ut på fjorden. Du må selvfølgelig også finne en jobb du trives i.

Les mer om hva Vadsø har å tilby her.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.