«Verdens beste plass»

3

Vadsø, en perle i Nord-Norge som ligger vakkert til ved Varangerfjorden, har en rik historie og kulturell arv. For å få et bredt perspektiv på hva Vadsø betyr for sine innbyggere, har vi intervjuet en rekke mennesker i forskjellige aldre med et forhold til denne sjarmerende byen. Hver person har sine unike opplevelser og synspunkter, sammen gir de oss et innblikk i Vadsø sett gjennom forskjellige generasjoner. Vi har nå snakket med Truls Bernhardsen, for å få hans syn på byen vår.

 

Om Truls

Truls Bernhardsen (19) er fisker. På fritiden bruker han mye tid på jakt og fiske. Ellers fyller han tiden sin på å være sammen med venner og familie. Truls bor i Kariel, som ligger i Vadsø kommune. Han er født og oppvokst i Kariel, og trives veldig godt der. Truls har bodd ett år i Honningsvåg, der han tok Matros Utdanning. Etter et år i Honningsvåg, returnerte han til Kariel. Han har ingen plan om å flytte vekk fra Kariel, og bygda som han er så glad i.

Hverdagen i Vadsø

Hverdagen til Truls går ut på å jobbe mye. Han kjøpte seg egen båt allerede som 15-åring. Han er fisker på egen båt, noe han trives veldig godt med. Når høsten kommer er han med jaktlaget ute på elgjakt. I tillegg til jakt og fiske, bruker Truls mye tid med familie og venner. Dette er noe han prioriterer veldig høyt.

Det beste med Vadsø

Vi spurte Truls hva han syns er det beste med Vadsø. Da svarte han: «Det er fint i Vadsø. Det er masse fine folk her. Det er her jeg trives best, og her jeg er født og oppvokst. »

Videre sier han: «Kariel er verdens beste plass. Det var fint å bo borte, og møte nye mennesker i tillegg til å se nye plasser. Men jeg trives best hjemme»

Jobben er også en stor grunn til at Truls har valgt å bli i Vadsø: «Jobben er nok også mye av grunnen til at jeg valgte å bli her. Det er lett å velge å bli, når jeg har en jobb her som jeg trives i.»

 

1
4
2
Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.