Kjeldsenbruket

Vds

Kjeldsenbruket er et tidligere fiskebruk  som ligger på Ekkerøy, 15 km øst for  Vadsø. Kjeldsenbruket er et av få fiskebruk som stod igjen i Finnmark etter andre verdenskrig. Det består av kai, pakkhus, trandamperi, egnebuer og sløyeskur. I tillegg er der en gjenreisningsbrakke fra 1946 med butikk, lager og boligdel.

I 1911 overtok Kjeld Martin Kjeldsen bruket, og startet en stor utbygging. I 1937 delte Kjeldsen bruket med Ove Olsen som kjøpte halvparten. Den siste som drev Kjeldsen-bruket var sønnen til Ove Olsen, Arne Olsen. Han drev fiskebruk, trandamperi og butikk fram til 1969. Bruket skaffet arbeid til rundt 10 personer på kaia under vårfisket, og opptil 40 personer under sommerfisket. 

Les mer om kjeldsenbruket her.

Åpningstider

Varanger museum IKS, avd. Vadsø museum-Ruija kvenmuseum. Sommeråpning var søndag 20. juni kl. 12.00-17.00. Kjeldsenbruket er åpent hver dag fra 21. juni-15 august fra kl. 10.00 til 17.00.

Hvor er Kjeldsenbruket?

Kjeldsenbruket er et gammel fiskevær, lokalisert 12 kilometer øst for Vadsø.

Her finner du veien til fiskebruket i Ekkerøy.

For mer informasjon ta kontakt her

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.