Kjeldsenbruket

Kjeldsenbruket

Kjeldsenbruket er et tidligere fiskebruk som ligger på Ekkerøy, øst for  Vadsø. Bruket er en del av Vadsø museum-Ruija kvenmuseum. Kjeldsenbruket er et av få fiskebruk som stod igjen i Finnmark etter andre verdenskrig. Det består av kai, pakkhus, trandamperi, egnebuer og sløyeskur. I tillegg er der en gjenreisningsbrakke fra 1946 med butikk, lager og boligdel.

I 1911 overtok Kjeld Martin Kjeldsen bruket, og startet en stor utbygging. I 1937 delte Kjeldsen bruket med Ove Olsen som kjøpte halvparten. Den siste som drev Kjeldsen-bruket var sønnen til Ove Olsen, Arne Olsen. Han drev fiskebruk, trandamperi og butikk fram til 1969. Bruket skaffet arbeid til rundt 10 personer på kaia under vårfisket, og opptil 40 personer under sommerfisket.

Les mer om Kjeldsenbruket her.

Åpningstider

Kjeldsenbruket er for tiden stengt, mens museet planlegger renovering og ny utstilling på bruket.

Hvor er Kjeldsenbruket?

Kjeldsenbruket ligger på Ekkerøy, et gammel fiskevær lokalisert 15 kilometer øst for Vadsø.

Her finner du veien til Kjeldsenbruket på Ekkerøy.

Få en oversikt over alle museets anlegg her. 

Varanger Museum

Dette anlegget er en del av Vadsø Museum – Ruija kvenmuseum som er en del av Varanger museum IKS. Du kan lese mer om de andre avdelingene her:

  • Avdelingen i Vadsø kan du lese mer om her.
  • Avdelingen i Vardø kan du lese mer om her.
  • Avdelingen i sør Varanger kan du lese mer om her.

For mer informasjon ta kontakt her

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.