Konsert med Katarina Barruk

Kooperativet kulturscene
Tickets
Arrangeres av:  Kooperativet Kulturscene

NNJS starter våren 2024 med en forrykende og høyaktuell artist som trekkes frem som en av Sápmies mest talentfulle liveartister.
Fra en oppvekst i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll) i Sverige, bærer Katarina Barruk med seg tradisjoner og en kulturarv som i høyeste grad kommer til liv i, og gjennom musikken.
Hennes unike, særegne stemme, i kombinasjon med hennes enestående tilstedeværelse på scenen, skaper et felles rom av sårbarhet og styrke som er ulikt noe annet. Hun inviterer oss med på en musikalsk bildereise hvor hun gir oss en heftig, men likevel dypt jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjonselementer.
I 2020 mottok hun en av de mest prestigefylte forfatter- og komponistprisene i Sverige – «SKAPs Kulturbärarpris» blant annet for sitt arbeid med det umesamisk språk som i dag er på UNESCOs rødliste over utrydningstruede språk.

Med base i Oslo turnerer hun nå rundt om i hele Europa og tar nå altså turen til oss i Nord-Norge i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.