«Livet er vakkert» – til Vadsø kino

Vadsø Kino
Tickets
Arrangeres av:  Vadsø Kino

Endelig er den prisvinnende filmen «Livet er vakkert» klar for norske kinoer, og dessverre er filmen mer aktuell enn noensinne. Nærmest hver dag får vi presentert nye triste nyheter fra Gaza, og da blir denne filmen desto viktigere å få sett.
Fredag 19. april kl. 18:30 vises altså den hjertevarme dokumentarfilmen «Livet er vakkert». på Vadsø kino.

Mer om filmen.
Den unge regissøren Mohamed Jabaly er på besøk på filmfestivalen i Tromsø i 2014, da grensene til Gaza stenger. Mohamed er stuck i det arktiske vinter-Norge. Han vet ikke at det skal ta syv år før han kan treffe familien sin igjen.
Mens Mohamed venter på at situasjonen skal endre seg, foreslår hans venner hjemme at han skal søke asyl eller gifter seg for å bli i Norge. Men Mohamed nekter å gi slipp på sin palestinske identitet og insisterer på å bli anerkjent for sitt arbeid. Etter å ha blitt nektet arbeidstillatelse etter flere anker, på tross av at hans film Ambulance oppnår stor internasjonal suksess, bestemmer han seg for å ta saken sin til retten, støttet av en voksende gruppe støttespillere.
Mens saken utspiller seg, lever Mohamed et parallelt liv på nettet, der han holder kontakten med familien i Gaza. De gir trøst, men når Gaza blir angrepet igjen, opplever Mohamed smerten ved å være skilt fra sine kjære, og blir stilt overfor et umulig valg; hvis han drar tilbake til Gaza, vil han kanskje aldri kunne reise ut igjen og fortsette sitt arbeid som en internasjonalt anerkjent filmregissør, og dele sine historier med verden.

«Livet er vakkert» er en historie om å overvinne et liv satt på vent av internasjonal politikk og rigid byråkrati, fortalt fra innsiden av en ung mann som bruker all sin kreativitet på å skape kontakt med verden rundt seg og å finne en vei videre.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.