Nuorassa kohisee

Nobile kultursal
Tickets
Arrangeres av:  Vadsø museum-Ruija kvenmuseum

Forestillingen handler om de unge kvenguttene Moses Samuelsen og Michel Hansen som ble dømt til døden for tyveri og drap på fem mennesker i Sør-Rotsund i Troms. Hele dramaet – både tyveriene, drapene og fengslingene fant sted i 1790-1791 på proprietærgodset til Madam Lyng.
Stykket foregår på storgården Rotsund i Nord-Troms natt til femte juledag 1791. Natten før de skal henrettes sitter Moses lenket i et mørkt fangehull, dømt for drap. I det han går sine siste timer i møte blir han oppsøkt av fruen på godset – den unge prestedatteren og enken Ovidia, som er pålagt ansvaret for fangens sjelelige omsorg. Hun forsøker å forstå hva som har fått drengen hennes til å begå drap på uskyldige mennesker.
Handlingen tar utgangspunkt i en virkelig historie, opprinnelig nedtegnet av Ernst Isaksen. Stykket hadde urpremiere på Beaivváš 9. september 2011 som «Sangen fra Rotsundet», og Rawdna Carita Eira ble nominert til Ibsenprisen 2012 for manuset. Teatersjef i Beaivváš på det tidspunktet var Haukur Gunnarsson som denne gang skal ha regi på forestillinga.

Forestillingen spilles på både norsk og kvensk. Tekstes.
Esitys esitethään sekä norjaksi ja kvääniksi. Tekstitetty.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.