Presentasjon av Skeivt arkiv og Livsminnesamlingen

Grensen 1, 9800 vadsø
Arrangeres av:  Vadsø museum-Ruija kvenmuseum

Skeivt arkiv besøker Vadsø for å fortelle om sin virksomhet, og for å samle livsminner og arkivmateriale.

På selveste Valentinsdagen 14. februar 2024 kl. 18.00 på Vadsø museum-Ruija kvenmuseum inviterer Skeivt arkiv alle interesserte til en presentasjon av Skeivt arkiv og Livsminnesamlingen deres. Arrangementet har gratis inngang og er åpent for alle.

I tillegg ønsker Skeivt arkiv å komme i kontakt med folk som vil dele materiale eller egen historier med dem.

Om arkivet og Livsminnesamlingen:

Skeivt Arkiv, opprettet av et enstemmig Storting i 2015 og lokalisert ved Universitetet i Bergen, har som mål å samle inn, bevare og formidle den norske skeive historien. Siden oppstarten har arkivet mottatt en stor mengde arkiver og samlinger fra enkeltpersoner og organisasjoner. En av de mest fremtredende bidragsyterne er Kim Friele, som var den første til å donere sitt eget private arkiv. I dag er Skeivt Arkiv en uvurderlig kilde for forskere, studenter, journalister og andre som ønsker å utforske denne delen av Norges historie.

En viktig del av arkivet er Livsminnesamlingen, som hittil har samlet 220 personlige historier. Gjennom videointervjuer dokumenterer denne samlingen hendelser og stridstemaer fra de siste tiårene, fra ulike ståsteder og synspunkter. Den inneholder også personlige beretninger som kaster lys over hvordan skeive liv er levd i en tid med betydelige samfunnsmessige endringer i synet på det å være skeiv.

Arkivets besøk i Vadsø, Kirkenes og vardø i februar har som hensikt å samle inn flere unike historier til Livsminnesamlingen og å spre kunnskap om arkivets arbeid. Bjørn André Widvey, en av representantene fra arkivet, uttaler:

«Vi ønsker gjerne å komme i kontakt med personer som har bevart materiale som kan høre hjemme i Skeivt Arkiv, for ikke å snakke om de som ønsker å dele sine egne historier med Livsminnesamlingen.»

Kontaktinfo Skeivt arkiv:
Bjørn André Widvey, Tlf: 9707 6258, Mail: Bjorn.Widvey@uib.no

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.