Utstilling: TUULESSA – I VINDEN – IN THE WIND

Grensen 1, 9800 Vadsø
Arrangeres av:  Vadsø museum-Ruija kvenmuseum

Stadig flere omfavner og tar i bruk kvensk språk og kultur. Det er synlig i teater, kunst, media, matkultur, musikk og litteratur. Utstillinga Tuulessa viser kvensk kulturarv i dag, i familier, på museum og innenfor kulturnæringer.

Utstillinga Tuulessa tar utgangspunkt i forskningsprosjektet Intangiblization, Materializations and Mobilities of Kven Heritage: Contemporary Articulations in Fields of Family, Museums, and Culture Industry forkortet til IMMKven. Prosjektet er utviklet av UiT Norges arktiske universitet, Vadsø museum-Ruija kvenmuseum og Nicolaysen Film.

IMMKven undersøker hvordan kvensk kulturarv er synlig i dag – i familier, på museum og innenfor kulturnæringer, med særlig fokus på stedene Nordreisa, Vadsø og Skallelv. Forskerne har undersøkt hvordan den kvenske kulturen er synlig i dag – på familiefronten, i kulturnæringene og på museum.

Utstillinga åpner søndag 6. august kl. 15.00 og kan besøkes i museets åpningstider ut året.

Åpningstider uke 32 (7. – 13. august): Hver dag kl. 10.00-17.00
Fra uke 33 (14. august – 29. desember): Mandag – fredag kl. 10.00-15.00 og søndag kl. 12.00-15.00.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.