Vadsø Jazzklubb: Nå, lille humle

Kooperativet Kulturscene
Tickets
Arrangeres av:  Kooperativet Kulturscene

Astrid Lindgren. Georg Riedel. Dette er lyden av Tore Johansen sin barndom. Og tusenvis av andre sin. Gjennom Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Karlsson på taket og Alle barna i Bakkebygrenda ble den en del av norsk barnekultur også. Nå er de mest kjente sangene, og noen ikke fullt så kjente, samlet på en og samme plate på norsk, i Trond Brænne sin gjendiktning.

Tore har kalt plata «Nå, lille humle» fordi det er åpningsordene i den fineste sangen han vet om: God natt-sangen fra Bakkebygrenda, «Alle skal sove». Tore har spilt denne vakre musikken mange ganger med komponisten selv, Georg Riedel. Tore spurte Riedel om han kunne få lov til å spille inn disse sangene på norsk, og det hadde han ingenting imot.

Nordnorsk Jazzsenter sender nå dette prosjektet på turné, der vi kan si det samme om konsertene som Jazznytt skrev i anmeldelsen av plata: «Dette er standards. Det er vanskeleg å kalle dette ei barneplate, fordi du raskt står i fare for å seie at dette ikkje er ei plate for vaksne. Eg trur på at dette er noko av den finaste musikken Tore Johansen veit. Men det er meir å hente her enn nostalgi».

«…ei lita perle av en hyllest både av Lindgren og Riedel og ikke minst deler av det fantastiske universet de har skapt.»-Nettavisen

«…hele veien gjennom er dette nydelig musikk hvor musikerne, med aller største respekt, tolker de fine tekstene og de nydelige melodiene på en fremragende måte. Og at musikken blir gjort uten «tant og fjas» er med på å gjøre dette til en jazzinnspilling som hevder seg godt i det nordiske jazzlandskapet.» -Salt Peanuts

På denne turnéen har han med seg et lag i toppsjiktet av norske jazzmusikere, med vokalist Ine Hoem i spissen.

Dørene åpner 17:30
Konsertstart 18:00

Restriksjoner
Fri aldersgrense

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.