Arktisk Filharmoni: Juovssaheaddji – Tilbakeføreren

Vadsø kultursal
Tickets
Arrangeres av:  Vadsø Jazzklubb/ Varangerfestivalen

Bli med på en unik forestilling som på tvers av flere kunstuttrykk utforsker den dype sammenhengen mellom spiritualitet og landrettigheter. Musikken er ved Jakop Janssønn og teksten av Niillas Holmberg.

Forestillingen dykker ned i den uatskillelige koblingen mellom den samiske spiritualiteten og forbindelsen til landet. Her kobles historiske referanser med moderne landrettighetsspørsmål, og historien fortelles gjennom sammensatte kunstneriske uttrykk – med musikk, dans, joik og poesi.

Forestillingen finner sted på ulike nivåer i virkelighet og tid. Med inspirasjon fra faktiske historiske hendelser, trekker forestillingen opp linjer som viser at en 350 år gammel rettssak også er aktuell i dag.

Stykket tar for seg rettssaken mot Juovssaheaddji, som står anklaget for å ha forsøkt å hente tilbake stjålne eiendeler ved bruk av trommen. Etter hvert som fortellingen utfolder seg gjennom tid og rom, blir det tydelig at det som er stjålet er selve landet.

19:30 – Dørene åpner
20:00 – Konsertstart

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.