Frøkendalen

9

Hvis du går til Frøkendalen, får du deg en fin fottur. Frøkendalen er på varangerhalvøya, og turen starter i Vadsø. Lengden på turen er 7 kilometer, og det tar omtrent tre timer å gå. Anbefalt sesong å utføre turen er mellom juni og oktober.

Turen starter fra idrettsstadion ved Fossen skole. En kan begynne å gå etter stien som er merket Svanerunden, og velge den østligste (høyre) stien. Følg traktorvei og sti nordover og til østsiden av Svanevannet. En fortsetter rett frem der stien deler seg. (Den andre stien mot venstre går rundt Svanevannet). Stien er her merket med oransje perleturskilt. 

Videre går en over Vinikabekken på pallebroen. Her finnes en benk merket Frøkendalens venner. Det anbefales halvhøye fjellsko da en må over våte partier/myr etter elva. 

Videre fortsetter en mot høyre og østover etter stien som går forbi to røde hytter, og mot Frøkendalen til en kommer til Sjåbuselva. Postkassa er nå plassert her. Kassen er et par hundre meter fra grensen til Varanghalvøya nasjonalpark. Høyeste punkt er ca. 200 moh. En kan fortsette turen i Nasjonalparken og innover eller langs kanten av Frøkendalen om en ønsker det. 

Kilde: perleturer.no

Ønsker du å gå flere turer? Se mer her.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.