Julie Alapnes med band

Kooperativet Kulturscene
Tickets
Arrangeres av:  Kooperativet Kulturscene

Julie Alapnes har utmerket seg som en felespiller med egenart og sterk signatur. Hun er kjent for sin tilstedeværelse, gode formidlingsevne, vakre komposisjoner, og som en viktig tradisjonsbærer av den nordnorske folkemusikken.

Julie har med seg et stjernelag av et band, bestående av Petter Carlsen, Halvard Rundberg og Aleksander Kostopoulos. Denne supergruppa fra nord har spilt sammen siden 2014, og skapt et energisk, kjølig og forfriskende uttrykk hvor nordnorsk folkemusikk og Julies egne låter møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. Låtene til Julie trives i dette filmatiske landskapet, hvor karakteristisk felespill og trøorgelet Leon utgjør en viktig grunnstamme. Gruppa høstet strålende kritikker både for debutalbumet «Julietnorth» i 2018, og «Helleristning» som kom sist oktober. Sistnevnte er moninert til Spellemannprisen 2022!

Fela og musikken har tatt Julie til hver en krik og krok av Norge, og gitt henne vinger til å fly over landegrensene. Til Galle Music Festival på Sri Lanka, Operahuset i Kairo, Shetland Folk Festival, Celtic Connections i Glasgow, FolkBaltica, og Tønderfestivalen, for å nevne noe. Flere av hennes låter har blitt spilt inn av andre artister, og man kan finne «Julies vals» og «Arnt Ivars polska» på franske, canadiske og skotske utgivelser.

Medvirkende:
Julie Alapnes – fele og vokal
Petter Carlsen – barytongitar og vokal
Halvard Rundberg – trøorgel og gitar
Aleksander Kostopoulos – trommer
Truls Olsen – lydtekniker

Dørene åpner klokken 20:00. Konsertstart: 20:30

Medlemskap i Vadsø Jazzklubb gir gratis inngang til denne konserten (!).
Konserten er i samarbeid med Scene Nord og Folkemusikk Nord.
NB! Konserten vil ha sitteplasser.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.