Mørketiden i Vadsø

Mørketiden i Vadsø
Vadsø ligger innenfor polarsirkelen som betyr at vi opplever mørketid. Mørketiden i Vadsø har i nyere tid blitt omtalt som fargetiden av lokalbefolkninga. Grunnen til dette er at himmelen i denne perioden lyser opp i de mest fantastiske fargene den korte tiden det er lyst. Når det blir mørkt lyser nordlyset opp himmelen.

Hva er egentlig mørketid?

Men hva er egentlig mørketid? Mørketid er et naturfenomen som oppstår om vinteren nord for den nordlige polarsirkelen, og syd for den sydlige polarsirkelen. På høsten blir dagene mørkere og mørkere til sola forsvinner helt rundt den 18.november. For så å komme tilbake 18.januar. Dette er den første dagen det er mulig å se sola igjen i Vadsø etter mørketiden. En dag som lokalbefolkningen kaller soldagen. Etter dette blir det sakte men sikker litt lysere igjen for hver dag som går. Da det ikke bor folk syd for den sydlige polarsirkelen er det i hovedsak områder nord for den nordlige polarsirkelen hvor vi mennesker merker noe til dette fenomenet.

Hva er fordelene med mørketiden

Dette unike naturfenomenet tiltrekker seg folk fra hele verden, og spesielt fotografer som ønsker å fange det magiske nordlyset med kameraene sine. På grunn av de lange mørke dagene som følger med mørketiden er det stor sannsynlighet for å se nordlyset nord for polarsirkelen. Mørketiden i Vadsø gir helt unike muligheter for deg som ønsker å se nordlyset. Dette er på grunn av nærheten til den urørt naturen, mangel på lysforurensing og et åpent landskap som er lett å ferdes i selv om du ikke er turvant eller lite kjent i området.
Les mer om nordlyset i Vadsø her.

Trenger du en guide?

Her kan du helt enkelt jakte på nordlyset selv uten guider, eller transport til villmarken. Den gode utsikten til nordlyset er kun en spasertur fra Vadsø sentrum. Ønsker du allikevel en som virkelig kjenner området, klimaet og naturen er det selvfølgelig mulig å kontakte lokale guider som kan vise deg de beste stedene og fortelle deg alt du ønsker å vite om mørketiden og nordlyset.
Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.