Norsk Retrieverklubb Avd. Vadsø og Omegn

Klubben er organisert med et sentralt hovedstyre for hele landet.
Norsk Retrieverklubb Avd. Vadsø Og Omegn

Hovedstyret er valgt med direkte valg på klubbens Generalforsamling. Konstituering av styret foregår vanligvis umiddelbart etter Generalforsamlingen under det nye styrets første styremøte.

Alle avdelingene har egne styrer som velges på avdelingenes årsmøter.  Hovedstyret i klubben oppnevner årlig de forskjellige sentrale komiteer og rase råd og det er hovedstyret som engasjerer redaktør til medlemsbladet vårt Retrievernytt.

Retrievere er en gruppe apporterende fuglehunder som opprinnelig er avlet frem for å dekke et spesielt behov hos jegeren – å bringe inn skadeskutt eller dødt vilt etter at skuddet har falt.
Navnet retriever kommer av det engelske retriever, som betyr å hente. Kravene til denne typen jakthunder var svært høye. De skulle være apporteringsvillige, lette å dressere, samarbeidsvillige, sosiale, hardføre og ha god hukommelse.

Selv om det ikke er først og fremst som en utpreget jakthund retrieveren er mest kjent i dag, er det faktisk disse nedarvende egenskapene som gjør retrieverne til de utrolig allsidige hundene de er. Retrieveren kan nemlig brukes til alt – i alle fall nesten. Mer informasjon om hver av disse finner du fra Raserådskomitéene.

Les mer om Norsk Retrieverklubb Avd. Vadsø og Omegn her.

Andre Lag Og Organisasjoner

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.