Surfing i Varanger

Surf Waves Main

Er surfing i Varanger for alle?

Noen foretrekker kanskje å holde seg innendørs med en god bok og en varm kopp te, men hvis du er eventyrlysten, er arktisk surfing noe du må prøve. Varangerhalvøya i Finnmark tilbyr unike muligheter for surfing, uansett om du er nybegynner eller erfaren. Bedrifter som Finnmark Surf gir deg muligheten til å utforske noen av de mest spektakulære bølgene i Skandinavia med hjelp av en profesjonell guide.

Klima og forhold

Varangerhalvøya har et sub-arktisk tundraklima som er unikt i Norge. Området er kjent for sine kalde, men stabile vinterforhold og milde somre. Om vinteren, spesielt mellom november og mars, kan du også oppleve nordlyset mens du surfer. Sommermånedene gir muligheten til å surfe under midnattssolen, noe som gir en helt spesiell opplevelse.

Er det for kaldt til å surfe i Finnmark?

Mange tror at det arktiske klimaet i Finnmark gjør surfing umulig, men sannheten er en helt annen. Selv om temperaturen kan være lav, spesielt om vinteren, er det fullt mulig å surfe året rundt med riktig utstyr og forberedelser. Derfor er det viktig å ha med en guide, spesielt for å lære hvordan du bør kle deg etter været og hvordan du kan ha god surfetikette.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.