Aktiviteter i Vadsø

Maritim Facilitator Norway As

Mange drar til Vadsø for å finne roen nært naturen, men det er mange spennende aktiviteter du kan gjøre i Vadsø! Her er en liste over noen av de mest kjente aktivitetene.

Hundekjøring

Det åpne landskapet, som vi ikke kan få snakket nok om gjør hundekjøring i Vadsø til noe helt unik. Her er det nesten helt flatt og lite vegetasjon. Egentlig ganske likt Svalbard, for de som har vært der. Dette bidrar til å gjøre naturen tilgjengelig for de aller fleste av oss. Du trenger ikke være topptrent eller lokalkjent for å nyte naturen. Det er også en helt unik opplevelse når du befinner deg midt på vidda og alt du ser er en strak strekning med snø og himmel så langt øye rekker.

Les mer om Hundekjøring opplevelser og hvor du kan booke de her.

Se nordlyset i Vadsø

Det er flere grunner til å planlegge reisen til Vadsø hvis du ønsker å se nordlyset. Nærheten til naturen, det åpne landskapet og mangelen på lysforurensing er noen av grunnene. La oss starte med lysforurensing, et kjent problem for de som ønsker å oppleve nordlyset. I de større byene må du kanskje kjøre ut av byen med guider på jakt etter fenomenet, men ikke i Vadsø. Vadsø ligger nemlig så nært naturen at du kun trenger å gå en liten spasertur fra sentrum for å slippe lysforurensing fra byen. Men det er også flere unike norldys opplevelser, som gjør reisen unik.

Les mer om Nordlys opplevelser og hvor du kan booke de her.

Snøscooter i åpent landskap

Det åpne landskapet rundt Vadsø er helt ideelt for å leke seg i snøen på Snøscooter. Her kan du dra ut på en liten svipptur eller på langtur over fjellet til det eneste du ser er åpen himmel og milevis med snø på alle kanter. Mulighetene er mange og det finnes alternativer for alle enten du reiser med familie, venner eller jobb.

Les mer om snøscooter opplevelser i Vadsø og hvor du kan booke de her.

Golf

Varanger Golfklubb eier og drifter Finnmarks første og verdens nordligste 9-hulls bane. Banen er godkjent av Norges Golfforbund. Det vil si at de har en bane med alle rettigheter og den er godkjent for turneringer. Her møter du ofte engasjerte og hyggelige spillere som virkelig brenner for golf.‍ Banen er stort sett åpen fra juni til september, men det avhenger av værforholdene.

Les mer om verdens nordligste golfbane her.

Fuglekikking

Området rundt Vadsø er kjent som et av verdens 100 beste områder for fuglekikking og hvert år kommer det folk fra hele verden for å få den unike mulighet til å komme tett inn på fuglearter som er vanskelig å finne andre steder i verden. I Vadsø finner du flere guider som gjerne tar deg med på tur.

Les mer om fuglekikking og hvor du kan booke guide her.

Dette er kun et lite utvalg av aktivitetene du finner i Vadsø og omeng, ta kontakt med de forskjellige bedriftene for mer informasjon og skreddersydde løsninger.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.