Fuglekikking i Vadsø

Fuglekikking I Vadsø

Området rundt Vadsø er kjent som et av verdens 100 beste områder for fuglekikking og hvert år kommer det folk fra hele verden for å få den unike mulighet til å komme tett inn på fuglearter som er vanskelig å finne andre steder i verden.

Hva er så unikt med Vadsø?

Det er kun noen få steder i verden hvor du kan finne de sjeldne fugleartene som holder til i området rundt Vadsø. De holder som regel til på utilgjengelige steder som Sibir og Nord-Canada, i motsetning til Vadsø. Terrenget rundt Vadsø gir deg en helt unik mulighet til å komme tett på de sjeldne fugleartene i sitt naturlige habitat.

Fuglene i fjorden

Mange kommer til Vadsø for de unike Vadefuglene som holder til i fjorden som ligger helt inntil byen. Denne brede fjorden gjør maten lett tilgjengelig for fuglene, og legger derfor til rette for et yrende fugleliv. Fra desember til april kan du her finne fugler som Stellerand, Praktærfugl, Havelle og Ærfugl. Store flokker med Svartand og Sjøorre er heller ikke uvanlig.

Rovfuglene rundt Vadsø

Kjører du gjennom Vadsø og mot Vardø kan du ikke unngå å legge merke til rovfuglene, enten du er interessert i fugler eller ikke. Havørnen holder til langs fjorden og flyr rett som det er over veien. Men det er flere fugler du kan få øye på langs denne nasjonale turistveien. Deriblant Kongeørn, Dvergfalk, Tårnfalk og Fjellvåk. Kjører du fra Vadsø mot Jakobselv gjennom bjørkeskogen må du holde utkikk etter Haukugla. Denne er mer sjelden så enten er du veldig heldig, eller så vet du hvor du skal lete. Et litt mer vanlig syn er Jordugla da den jakter i åpent landskap.

Spurvene i Vadsø

Spurvene i Vadsø er også verdenskjent, noen av disse er Bjørkefink, Grønnfink, Grå sisik, Polar Sisik, Blåmeis, Dompap, Kjøttmeis og Blåstrupe. Ønsker du å se disse fugleartene bør du oppsøke skogen og foringsplasser. En av foringsplassene finner du på Varangertunet i Vestre Jakobselv, like utenfor Vadsø.

Fuglekikkerskjul i områdene rundt Vadsø

For at du skal få en behagelig opplevelse er det bygget flere fuglekikkerskjul i området. Disse gir deg ly for vær og vind, samtidig som du får en helt unik nærhet til naturen og fuglene. Disse fugleskjulene finner du i Vestre Jakobselv, Vadsø, Ekkerøya, Hornøya, ytterst på Steilnesodden og i Bardvika.

Hornøya et av Norgest mest kjente fuglefjell

Kun en dagstur fra Vadsø utenfor Vardø finner du Hornøya, en øy som byr på en helt unik naturopplevelse. Dette er et fuglefjell og et naturreservat. Et av Norges mest kjente fuglefjell. Her holder blant annet Lundefugl, Lomvier, Alker og varierte Krykkje arter til. Fra februar til august arrangerer Vardø havn båtturer ut til øya, slik at du kan få oppleve fuglefjellet på nært hold. Dette er noe du må få med deg når du er på reise til Vadsø enten du er fugle-interessert eller ei.

Her kan du booke Fuglekikking

 

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.