«Det beste med Vadsø er at byen ligger nært alt»

Med Hjerte For Vadsø

Vadsø, en perle i Nord-Norge som ligger vakkert til ved Varangerfjorden, har en rik historie og kulturell arv. For å få et bredt perspektiv på hva Vadsø betyr for sine innbyggere, har vi intervjuet en rekke mennesker i forskjellige aldre med et forhold til denne sjarmerende byen. Hver person har sine unike opplevelser og synspunkter, sammen gir de oss et innblikk i Vadsø sett gjennom forskjellige generasjoner. Vi har nå snakket med Margunn Blix får å høre hva hun synes om byen vår

Om Margunn

Margunn Blix (52) er leder for Videregående Opplæring i Finnmark. På fritiden bruker hun mye tid på sying og blomster. Margunn er ikke født i Vadsø, men hun har hatt deler av oppveksten her. Hun flyttet hit på slutten av 70-tallet, og har vært borte fra Vadsø noen år, men hun valgte å flytte tilbake på grunn av familie.

Hverdagen til Margunn

En vanlig dag i Margunn sitt liv, starter med jobb, som for mange andre. Når hun kommer hjem fra jobb lager hun middag. Deretter er d husarbeid som står for tur. I tillegg til dette bruker Margunn mye tid til å sy. Om sommeren bruker hun mye tid ute, spesielt når det er fint vær og sola skinner.

Byen ligger nært alt

Det beste med å bo i Vadsø, i følge Margunn, er at det er nært til alt. -Det beste med Vadsø er at byen ligger nært naturen, familien er nært, og vi har gode jobbmuligheter her. Dette er veldig viktig.
Det som skiller seg ut i Vadsø, i forhold til andre steder Margunn har bodd, er at det er veldig mye natur her. – Det er lett å komme seg ut på sjøen, på hytta, på fisketur, på skitur. Alt er veldig nært. Margunn mener også det er veldig positivt at hun lett kommer seg til og fra jobb, siden vi bor på et lite sted.

Her bor du billig

Hvis noen spør Margunn om tips dersom de vurderer å flytte til Vadsø, ville hun svart dette. – Finn deg jobb og flytt til Vadsø, her bor du billig. Det er en by med veldig mye kultur. Det er ofte konserter, veldig godt fritidstilbud for barn og unge, det finnes mange forskjellige fritidsaktiviteter, som korps, speider, karate, fotball. Margunn er ikke den eneste som er fornøyd med Vadsø, og kulturlivet vi har her. Les mer om hva festivalsjefen for Varangerfestivalen sier om kulturlivet her.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.