«Når jeg engang trivdes så godt her, så ble jeg her!»

Med Hjerte For Vadsø

Vadsø, en perle i Nord-Norge som ligger vakkert til ved Varangerfjorden, har en rik historie og kulturell arv. For å få et bredt perspektiv på hva Vadsø betyr for sine innbyggere, har vi intervjuet en rekke mennesker i forskjellige aldre med et forhold til denne sjarmerende byen. Hver person har sine unike opplevelser og synspunkter, sammen gir de oss et innblikk i Vadsø sett gjennom forskjellige generasjoner. Vi har nå snakket med Hilde Troli, for å få hennes syn på byen vår.

Om Hilde

Hilde Troli (43) er barn- og ungdomsarbeider. På fritiden bruker hun mye tid på strikking, hytteturer og besøk. Hilde er født og oppvokst i Sandes, men brukte mye tid i Vadsø i oppveksten, siden hun hadde familie her. Når Hilde måtte flytte vekk for å gå på skole, var det enkelt å velge Vadsø, siden hun hadde familie her. – Jeg ville hit, fordi det kjentes så trygt ut å flytte fra foreldre, til en plass der både besteforeldre og tante var i umiddelbar nærhet. Og når jeg engang trivdes så godt her, så ble jeg her!

Hverdagen i Vadsø

Hverdagen til Hilde i Vadsø er ganske lett. Hun og mannen har tre barn, tvilling-gutter på 15, og lillesøster på 10. Da barna var små, var det lett å få de levert i barnehage og på skole, fordi det er så korte avstander i Vadsø. Hilde har egentlig aldri kjent på det såkalte «tidsdillemmaet», fordi familien har bestandig tid til middag sammen, ungene kan være med på de aktivitetene de ønsker, og det var og er fortsatt lett å ferdes rundt i Vadsø alene. Det er sjeldent eller aldri kø noen plasser her, hverken butikken eller i veikryss.

Det beste med Vadsø

Hilde mener det beste med Vadsø er nærheten til naturen. Både om sommeren og vinteren. – Jeg har bodd her over halve livet mitt, flytta hit som 17 åring. Jeg har valgt å bli her fordi jeg trives veldig godt, både med menneskene og naturen.

Værmessig er det forskjeller fra Vadsø i forhold til Sandnes, der Hilde bodde før. – Jeg har bare bodd på Sandnes og i Vadsø, så har ikke all verdens å sammenligne med, men klima skiller mye. I Vadsø er det mildere temperaturer om vinteren, enn på Sandnes, men det blåser stort sett bestandig. På Sandnes er det mye lavere temperatur om vinteren, men det kjennes ikke så kaldt ut, siden det ikke blåser riktig så ofte der.

Tips og råd om Vadsø

Vi spurte Hilde hva hun ville sagt dersom noen vurderer å flytte til Vadsø. Her er det hun svarte. – Så lenge du ikke forventer Ikea og MacDonald’s i umiddelbar nærhet, vil æ absolutt anbefale Vadsø, vi har stort sett alt annet man trenger!

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.