Fra hulstensfabrikk til årets vekstskaper i Nord

Børre Kristorffersen Harila Jakobselv Bilde Tatt Av Chand Deep 1x1

Harila er et bilkonsern med opprinnelse i Vestre Jakobselv. Bedriften er nå godt etablert i Troms og Finnmark, og har over 250 dyktige ansatte. Det hele startet med en hulstensfarbikk, og nå er bedriften kåret til årets vekstskaper i Nord. Vi tok en prat med Børre Kristoffersen om veien fra hulstensfabrikk til årets vekstskaper i Nord.

Bedriftens historie

Harila AS, tidligere kjent som «Brødrene Harila», har sin opprinnelse fra en hulstensfabrikk og et maskinentreprenørfirma på 1950-tallet. Bedriften ble grunnlagt som en hulstensfabrikk i 1950, samme år dagens konsernsjef, Tormod Harila, ble født. Faren til Tormod, Gunnar Harila, så behovet for gjenoppbygging av Finnmark etter krigen og satte sammen arbeidsgrupper for å reise rundt og sette opp hus. Etter hvert oppstod synergier innen maskin og transport, og konsernet startet derfor utsalg i Vestre Jakobselv.

Interne uenigheter i familiebedriften førte senere til at Tormod og hans onkel, som da var eiere av bedriften, valgte å gå hver sin vei. Tormod ønsket å fokusere på bil, mens onkelen ønsket å fortsette salget av maskiner.

Siden den gang har Harila, ledet av Tormod og hans sønner, vært en fremtredende forhandler av Toyota. Senere har de utvidet virksomheten med en flermerkestrategi og oppkjøp av andre forhandlere i Troms og Finnmark. I dag opererer konsernet innen mobilitetssektoren med merker som Toyota, Lexus, Volvo, BYD, Volkswagen, og Skoda. Det fungerer også som servicepunkt for Nissan og Audi. Bedriften eier og en betydelig eiendomsportefølje på rundt 60 000 kvadratmeter.

Fra hulstensfabrikk til årets vekstskaper i Nord

Harila har nylig deltatt i landsfinalen i Entrepreneur of the Year etter å ha blitt kåret til årets vekstskaper i region Nord. Konsernet er i kontinuerlig utvikling og investerer i både bygg og digital infrastruktur i disse dager. I løpet av det første halvåret av 2024 vil de også lansere ny nettside.

En vanlig arbeidsdag hos Harila 

Hverdagen hos Harila går mye ut på å møte mennesker som ønsker tjenestene bedriften har å tilby, da service er en viktig del av jobben. «Noen japanske utrykk som vi tar med oss i hverdagen, «Ichi Go – Ichi E», som handler om at alle møter er unike, og at vi kun har én mulighet for å skape ett godt førsteinntrykk» skriver stedlig leder i Harila Vestre Jakobselv, Børre Kristoffersen. Han forteller også at bedriften har noen egne postulater, som blant annet «spørre-forstå-hjelpe», «vær forbedret» og «gjør mer enn forventet».

Det beste med jobben

Kristoffersen forteller også at «Det beste med å være i bilbransjen er å møte alle de flotte menneskene, noen er genuint bilinteressert og noen trenger en bil for å komme seg fra a-å», og at det beste med å jobbe i bedriften Harila er eierskap til jobben, stolthet og deres felles strategi om å levere gode opplevelser.

For mer informasjon om bedriften kan du sjekke ut nettsiden deres her: https://harila.no/

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.