Midnattsola i Vadsø

1

Nord for polarsirkelen tar ikke sommerdagene slutt, her er det lyst døgnet rundt. Endelig får du de ekstra timene i døgnet til å utnytte sommeren og få maksimalt utbytte av ferien.

Hva er egentlig midnattsola?

Midnattsola er et naturfenomen som oppstår nord for den nordlige polarsirkelen og sør for den sørlige polarsirkelen. Dette betyr at sola er over horisonten hele døgnet i en gitt periode. Antall døgn med midnattsol øker fra polarsirkelen og mot polen. På Nordpolen er det midnattsol halve året. I Vadsø er det midnattsol fra midten av mai til midten av juli.

Lyst til å lese om mørketiden, det motsatte av midnattsola?

Hvorfor planlegge reisen da?

De evige sommerdagene lar deg få maksimalt utbytte av reisen din til Vadsø. Sola innvirker direkte på stemningen i byen. Folk er gladere, mer energiske og lettere til sinns. Det herlige lyset gir energi til mennesker, dyr og natur. Vi kan love deg at du ikke kommer til å ha lyst til å sove disse dagene. Hvorfor ikke vandre i urørt natur, dra på fisketur eller inviter til grilling.

Hvordan ser sola ut?

Skulle det være noen tvil så er det den samme sola du ser i Vadsø som i Oslo og resten av verden. Men det blir et helt fantastisk lys rundt midnatt. Noen dager ligger byen og bader i gyldne solstråler og andre dager er himmelen farget rosa, lilla og røde toner. Da området rundt Vadsø er relativt flatt har du god utsikt nesten overalt. Men for den beste utsikten anbefaler vi deg å trekke ned mot fjorden for en spasertur eller liten roadtrip. Eller ta turen opp på vidda, de lange strekningene med åpen landskap gir deg god utsikt til himmelen på alle kanter.

Hvordan skal du se midnattssola?

Nå når vi har fått deg til å drømme om gyldne kveldstimer ville det vært veldig kjedelig om du kom til tåke og regn. Men hvordan kan du unngå det? Planlegg reisen din slik at du er på rett sted til riktig tid. Snakk med de lokale om hvor det er best utsikt. I Vadsø anbefaler vi deg å ta en kjøretur langs fjorden eller komme deg litt opp i høyden hvor du er omringet av himmel så langt øye rekker. Ha god tid, er du uheldig med været en dag kan det snu dagen etter. Sist men ikke minst ha med godt med klær. Sommer i Finnmark er litt kaldere enn lenger syd i Europa.

 

 

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.