Luftskipsmasta

Vadsø, Luftskipsmasta 02

Luftskipsmasta ble oppført i 1926, etter å ha blitt bygd på en italiensk militærflyplass, og frakta til Vadsø i mindre deler. Siden har den kun blitt brukt to ganger; til Roald Amundsens ferd over Nordpolen, – og av luftskipet «Italia» og mannskap, som stoppet i Vadsø før en ekspedisjon som endte med havari i polisen 1928.

Grunnen til at luftskipsmasta er bygd opp akkurat i Vadsø, er fordi Umberto Nobile, en som fløy luftskip, ønsket flere mellomlandinger for luftskip, også i Nord-Norge. Nobile fløy i 1928 lustskipet «Italia».  Takket være sikre meteorlogiske opplysninger gjort av Hans Fredrik Esbensen, ble Vadsø valgt.

Masta er 35 meter høy. Den ble bygget i Italia og fraktet hit i deler. Deretter ble den bygget opp på stedet. Masta ble dessuten satt opp av italienere som fulgte båten med masta hit. Italienerne sammarbeidet med ingenører fra Statens Vegvesen.

Her finner du luftskipsmasta.

Les mer om luftskipsmasta her.

For mer informasjon ta kontakt her

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.