Sesongene i Vadsø

Sessongene i Vadsø

Sesongene i Vadsø er tydelig representert. Selv om mange mener at været skifter raskt og det kan føles som flere sesonger har passert kun på noen få dager.

Vinter sesongen i Vadsø

Av sesongene i Vadsø er vinteren en av de som virkelig er tydelig representert. Vadsø ligger langt nord i Norge som betyr lange vintre, og mye snø. Mørketiden varer fra midten av november til midten av januar. Da er det kun noen få timer med dagslys hver dag. Dette gir en helt unik opplevelse. Den første snøen kan komme allerede i oktober, men vanligvis kommer den i november. Mengden snø kan variere. I januar frem til midten av mars kan vi nesten garantere at det er mye snø og gode forhold for vinter aktiviteter. Siden Vadsø er en by som ligger nært fjorden unngår vi det kalde innlandsklimaet. Temperaturene blir derfor ikke like lave. Selv om det kan bli kaldt nok på en vinterdag.

Vår sesongen i Vadsø

Mengden dagslys øker gradvis i slutten av februar. Det er helt fantastisk å se det snødekte landskapet bade i sollys på dagtid, og nordlys på kveldstid. Dette er den tiden av året hvor du får muligheten til å oppleve begge deler på en tur. Som regel blir det mildere i slutten av mars, men det er ikke usannsynlig at det fortsatt ligger litt snø på bakken i mai. Januar, februar og mars er uansett en fantastisk tid for å oppleve vinteraktiviteter. Fra februar og ut over våren er det gode forhold for fugletitting og opplevelser på havet.

Sommer sesongen i Vadsø

I Vadsø skinner midnattsola fra midten av mai til midten av juli, men kveldene er lyse fra tidlig i mai til sent i august. Sommerdagene varierer fra varme temperaturer opp til 25 grader og kaldere dager som minner mer om det mange vil kalde vår. De lyse dagene gir energi, og dagene føles på mange måter lengre. Dette gir rom for nye opplevelser.

Høst sesongen i Vadsø

Høsten i Vadsø er helt unik, det åpne landskapet rundt byen dekkes i varme farger. Kveldene begynner sakte men sikkert å bli mørkere, noe som betyr at det er muligheter for å se nordlyset. Vanligvis regner det lite i Vadsø, og temperaturene på høsten er perfekte for å gå turer i det åpne landskapet og finne roen.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn og analysere informasjon om nettstedets ytelse og bruk, for å gi sosiale medier funksjoner og for å forbedre og tilpasse innhold og annonser.